KONKURS NA NAJLEPSZE WIELKANOCNE WYPIEKI
W piątek 31 marca odbył się "Konkurs na najlepsze wielkanocne wypieki", które oceniali w drodze tajnego głosowania, wszyscy przybyli.
Do konkursu zgłoszono w sumie 19 prac w dwóch kategoriach na słodko i na słono. W pierwszej kolejności należało zapoznać się z estetyką przygotowanych potraw, które wyglądały jak dzieła sztuki. Następnie przystąpiono do oceny smakowej.
Degustacja odbywała się przy dźwiękach zachwytu i zgrzytania zębów, ponieważ wybór tych najlepszych potraw wcale nie był prosty. Pojawiły się pasztety, pasty, wielkanocne króliczki, serniki, babeczki, torty i mazurki.
Ostatecznie przyznano następujące nagrody:
Kategoria na słodko:
- I miejsce Branżowa Szkoła nr 5 w Cieszynie za "Wielkanocny tort marchewkowy"
- II miejsce Oliwia Więch ZPSWR Cieszyn za "Babkę Wielkanocną jajeczno-ajerkoniakową"
- III miejsce Natalia Brejza Branżowa Szkoła nr 5 w Cieszynie za "Mazurek chałwowy"
Kategoria na słono:
- I miejsce Wiktoria Kawulok Branżowa Szkoła nr 5 w Cieszynie za "Pasztet mięsny z owocami"
- II miejsce Szkoła Branżowa nr 5 w Cieszynie za "Zajączki Wielkanocne"
- III miejsce Ewa Lazar za "Bryndza, chrzan, masło z czosnkiem niedźwiedzim"
Nagrody wręczały Radne Miasta Wisła Barbara Kędzior i Alicja Pilch. Wszystkim uczestnikom gratulujemy talentów kulinarnych i dziękujemy za przygotowanie pysznych potraw.
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!